alles voor uw knaagdier

Van snack tot verblijf

Alles voor uw knaagdier of konijn vindt u natuurlijk bij
Dierenspeciaalzaak Flip Kluin.

Naast voeding, snacks, speelgoed en bodembedekkers vindt u bij ons ook altijd een breed scala aan knaagdierverblijven. Van standaard tot zeer uitgebreid, wij hebben het allemaal.

konijnen enten

Sinds 2015 is er in Nederland sprake van sterfte onder wilde en tamme konijnen door een nieuwe variant van Rabbit Hemorrhagic Disease, namelijk RHD2 (ook wel VHD2 genoemd). Deze variant dook als eerste op in 2010 in Frankrijk en heeft zich daarna langzaam over Europa verspreid. De eerste bevestigde gevallen in Nederland kwamen uit Noord-Brabant en Groningen. Op basis van de huidige gegevens lijkt het virus zich nu geografisch in alle delen van Nederland te verspreiden.

RHD is een zeer besmettelijke, vaak acuut dodelijke ziekte onder konijnen en wordt veroorzaakt door het RHD-virus. RHD2 wordt beschouwd als een apart serotype en er bestaan duidelijke verschillen met het klassieke RHD (RHD1). Infecties komen vrijwel uitsluitend voor bij Europese konijnen en het virus is niet gevaarlijk voor mensen of andere gezelschapsdieren.

Het RHD-virus is zeer besmettelijk en kan zich verspreiden door direct contact tussen konijnen, maar ook via indirect contact via urine, feces, water, voedsel, kleding, schoeisel of handen. Ook stekende insecten kunnen een rol spelen bij de overdracht, en predatoren die een besmet konijn hebben opgegeten kunnen het virus in hun feces uitscheiden. Het virus is zeer resistent en kan buiten de gastheer maanden infectieus blijven.

Bij ons vind u:

  • Konijnen (o.a. dwergkonijnen, dwerghangoren)
  • Cavia’s (o.a. gladhaar, kruin en borstel)
  • Dwerghamsters in diverse kleurslagen
  • Goudhamsters
  • Muizen
  • Gerbils (woestijnratjes)

Regelmatig krijgen wij nieuwe jonge (knaag)dieren, hierdoor vind u elke keer als u onze winkel bezoekt leuke nieuwe dieren.

Wij werken samen met een vaste fokker, zo kunnen wij instaan voor de gezondheid van onze dieren. Hierdoor hebben wij altijd de controle waar onze dieren vandaan komen.

Myiasis (madenziekte)

Wanneer vliegen actief zijn, schuilt er een gevaar voor het konijn. Een specifieke vlieg kan eitjes leggen rond de anus en/of in wondjes. Deze eitjes komen uit en de larven kruipen onder de huid waar ze enorme schade aan kunnen richten (zelfs aan organen). Uiteindelijk kan dit zelf de dood tot gevolg hebben.

Bescherm daarom je konijn tijdig met Anti-Myaisis.

Hamsterscaping

Wie heeft er niet van gehoord

Met hamsterscaping kan jij op een leuke manier een natuurlijke omgeving voor jouw hamster maken.

Door te werken met veel verschillende producten en lagen heeft jouw hamster elke keer een leuk afwisselend verblijf.

Bij ons in de winkel vind je een groot assortiment om aan de gang te gaan voor je hamster.